Edit ModuleShow Tags

Archive »Case Studies

IDeAs Z2 Design Facility: San Jose, CA

The San Jose, Calif., office of Integrated Design Associates (IDeAs) achieves net zero energy by keeping building loads to a minimum and using building-integrated photovoltaic panels to produce electricity.

Oberlin College's Adam Joseph Lewis Center: Oberlin, OH

Thousands of building professionals, educators and students have toured the facility during its 10 years of operation, gaining a new perspective on the possibilities of sustainable design.

UC Davis Health and Wellness Center: Davis, CA

The daylight-filled three-story UC Davis Health and Wellness Center offers physical and mental health services from dermatology to stress reduction strategies for the campus’ 30,000 students.

Kensington High School for the Creative and Performing Arts: Philadelphia, PA 

It’s hard to imagine a less desirable site for a school than the one selected for the new Kensington High School for the Creative and Performing Arts in Philadelphia.

Mercy Corps World Headquarters: Portland, OR

Responding to international crises isn’t easy when your colleagues are scattered across six separate office spaces. Mercy Corps found its solution in Portland, Ore.’s neglected Packer-Scott Building.

Ada County Courthouse and Administration Building: Boise, ID

Even a new building that is designed for efficiency and sustainability can improve its performance through constant monitoring, adjustments, maintenance and annual evaluation of systems.

Dell Children's Medical Center: Austin, TX

Designers sought to create a sustainable and healthy setting by incorporating ample daylight, low-emitting interior materials and a combined cooling and heating power ...

Chandler City Hall: Chandler, AZ

A splashing outdoor water feature might seem like a frivolous luxury in a desert community like the Phoenix suburb of Chandler, Ariz. But Chandler City Hall’s courtyard waterfall ...

Earth Rangers Centre: Woodbridge, Ontario, Canada

The 63,000 ft2 building includes an animal habitat area and was toured by approximately 8,600 students and others in 2012.

Malaysia Energy Commission Headquarters: Putrajaya, Malaysia

The glimmering green façade of the Malaysia Energy Commission Headquarters known as the Diamond Building stands in stark contrast ...
Edit Module